Om oss

Om oss

Saronförsamlingen bildades 1934 i Granö och är en pingstförsamling.

I början av 2019 bestod församlingen av 66 medlemmar.

Vi tror att…

Gud har skapat universum och allt däri. När Gud skapade människan gav han henne en särställning som sina representanter på jorden. Bibeln beskriver det som att vi är skapt i hans avbild. Därför har också varje människa ett unikt och evigt värde – I Guds ögon är du värdefull oavsett dina kvaliteter eller prestationer.

När vi talar om synd handlar det framförallt om livsinriktning. Bibeln beskriver synd som att ”missa målet” och menar att målet som Gud tänkt för oss är att leva i en god och öppen gemenskap med honom. Synd är därför att tillsluta hjärtat för Gud, att avvisa eller inte intressera sig för relationen till Gud och de tankar Gud har om vad som är gott och inte. Syndens lön, beskriver bibeln, är att skiljas från Gud för evigt.

I centrum av vår tro står Jesus Kristus.

Jesus är Gud som blev en människa för att söka upp det som var förlorat, de som hade vänt honom ryggen. Genom sitt liv och sin verksamhet visar Jesus en rättfärdig människas liv. Genom sin död på korset tog Jesus varje syndares straff på sig själv. Genom uppståndelsen från döden visar Jesus att hans budskap inte var tomma ord utan att livets Gud står bakom budskapet, med makt över liv och död. Därför finns det, för alla som vill tro, en banad väg tillbaka till Gud.

”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh 3:16)

Vill du veta mer om vår tro så är du välkommen att besöka någon av våra gudstjänster, eller kontakta oss här.